Klachten
Bij ons op school vinden we het belangrijk dat iedereen zich gehoord voelt. Als er een klacht is, willen we deze op een eerlijke en zorgvuldige manier behandelen. De meeste klachten over de dagelijkse gang van zaken worden in onderling overleg tussen ouders, leerlingen, personeel en schoolleiding op een passende manier opgelost. Mocht dit niet mogelijk zijn of mocht de afhandeling niet naar tevredenheid zijn, kan men een beroep doen op de klachtenregeling.
Contactpersonen van ISW Westland Vakcollege zijn:
Dhr. E. Tesselaar – tsr@isw.info
Mevr. Zwinkels – zkw@isw.info

Klachtenregeling
De school hanteert een klachtenregeling, onderdeel van het leerlingenstatuut, waarin de rollen van contactpersonen en vertrouwenspersonen beschreven zijn.
Deze regeling is alleen van toepassing als de klacht niet op een andere manier opgelost kan worden. De school verwijst de persoon met de klacht naar de contactpersoon. De contactpersoon fungeert als eerste aanspreekpunt bij klachten. Hij/zij zorgt ervoor dat de klacht direct grondig wordt onderzocht en informeert zich over eventuele reeds genomen acties. De contactpersoon bemiddelt, biedt ondersteuning of verwijst de persoon met de klacht door naar de vertrouwenspersoon of andere relevante instanties. De contactpersoon hoort de klacht aan, maar neemt deze niet in behandeling.
Vertrouwenspersoon
In specifieke gevallen kan een externe vertrouwenspersoon, onafhankelijk van de school, worden ingeschakeld. Deze onderzoekt of de klacht juist is behandeld en of bemiddeling mogelijk is. De vertrouwenspersoon helpt ook bij het inschakelen van de externe klachtencommissie.
Klachtencommissie
Bij onoplosbare interne klachten kunnen ouders zich wenden tot de Stichting Geschillen Commissies Bijzonder Onderwijs (GCBO).
Contactinformatie:
Stichting Geschillen Commissies Bijzonder Onderwijs
Postbus 82324, 2508 EH Den Haag
Tel: (070) 386 16 97 (van 09.00 tot 16.30 uur)
Mail: info@gcbo.nl
Website: www.gcbo.nl
Vertrouwensinspecteur
Bij vermoedens van seksuele intimidatie, seksueel misbruik, of ernstig geweld is melding en aangifte wettelijk verplicht. Lucas Onderwijs meldt zedenmisdrijven direct bij het Meldpunt Vertrouwensinspecteurs van het onderwijs.
Ouders kunnen dit melden via 0900 - 111 31 11 (van 08.00 tot 17.00 uur).
Meer over onze school?
Vind snel waar je naar zoekt!